ÅF-LOGIN

Duka upp till julfirande i ditt uterum

Snön lägger sig som ett täcke utanför våra fönster och innanför glasväggarna doftar glöggen ljuvligt, vännerna samlas runt bordet och julstämningen har äntligen infunnit sig. 

Ett uterum för stunder som dessa är för många hjärtat i huset, samlingsplatsen att öppna upp, där vi möts av ljusen och granen som glittrar mot glaset och stjärnhimmeln och snön så nära, så nära. Ett inglasat uterum låter oss helt enkelt uppleva det där lilla extra kring jul. 


Jultider i uterummet

Att förlänga utesäsongen, att fortfarande kunna sitta ute, är något de flesta av oss önskar. Att dessutom ha möjlighet att öppna upp sitt uterum för julfirande under den kallare tiden på året, är en vinstlott i sig. 

Låt granen bli uterummets mittpunkt. Där ljusen glimrar mot glasväggarna och skapar magi för både dig och dina gäster. Förstärk julkänslan med levande ljus, doftande glögg och saffran tillsammans med mysiga plädar och den stora julstjärnan ovanför soffgruppen.


Ett uterum för alla stunder

I uterummet kan du njuta inpå småtimmarna, med snön och vinden som viner utanför, sitter du tryggt och varmt på insidan med endast glas som skiljer er åt.

Här kan ni njuta av gemenskap, fördrinken, middagen eller dans runt granen. Ja, vem vet, kanske kommer tomten även på besök genom dina skjutdörrar i glas?

 


Ett uterum för dig

Ett inglasat uterum – ett extra rum i huset eller familjens gemensamma sällskapsrum. Ja, hur du väljer att använda ditt uterum är helt upp till dig. 

Hos VPP System kan du välja mellan oisolerade uterum till fullt isolerade för året-runt bruk. 

Testa att att designa ett här nedan.

 

Tips på hur du kan inreda ditt inglasade uterum

Mattor skapar värme i ditt uterum 

Mattor ger liv till uterummet och framför allt värme. Låt en större matta ta plats under matbordet för att rama in platsen eller placera en matta under loungesoffan tillsammans med några större kuddar och plädar. På detta sätt har du skapat en härlig hörna för både dig och dina gäster i uterummet.

Mysig belysning i ditt inglasade uterum

Att inte ha för skarp belysning i ditt uterum är a och o. Häng upp en ljusslinga med dovt sken i taket eller placera den på en vägghylla. Du kan också lägga ljusslingor i glasburkar eller flaskor för en dekorativ mysbelysning på bordet, komplettera med levande ljus och du har skapat en härlig kvällsstämning i uterummet.

Förstärk myskänslan med eldstäder

Har du ett inglasat och stängt uterum är en skorstensfri spis ett alternativ för att skapa extra stämning i rummet. De flesta skorstensfria spisar drivs med bioetanol och är både lukt- och rökfria och ett bra alternativ till en kamin. Vem vill inte vila ögonen på en sprakande brasa framåt småtimmarna? 

Övermöblera inte ditt inglasade uterum

Tanken med ett uterum är att låta ljuset komma in och få en känsla av det öppna rummet där gränsen mellan ute och inne suddas ut. Möblera därför inte för mycket längs glasväggarna utan försök hålla det rent framför dessa. Vill du behålla det öppna och ljusa rummet och inte låta annat stjäla fokus, är därför regler nummer ett, att möblera mot eventuell husfasad eller centrera matgruppen i rummet etc. Uterummet ska fortfarande andas känslan av ute.

Välj grönska i uterummet efter säsong

Låt det gröna och växtlighet komma in i rummet. Plocka in blommor eller kvistar direkt från trädgården och placera ut på bord och hyllor. Låt större växter bli endel av inredning eller varför inte använda dessa som rumsavdelare mellan matbord och eventuell soffgrupp. Låt säsongen tala för sig själv med pioner och ängsblommor i juni, till stjärnflocka och rabattens luktärter i juli och låt augustikvällarna blomstra med stora maffiga dahlior i olika färger. Och när det lackas mot jul – låt den ståtliga granen ta plats och lysa upp ditt uterum.

ÅF-LOGIN