ÅF-LOGIN

Inspireras till ett personligt hem med måttanpassade glaspartier i aluminium

Ett hem är kärnan i livet. En plats att landa på och känna glädje över. Vi på VPP vill inspirera dig till ett mer personligt hem, ett hem just för dig. Här hittar du inspiration med allt ifrån nybyggnation och renovering till hur du skapar gemytliga uterum för festliga tillställningar med vänner. Inglasat uterum eller stora glasfasader till ditt hem? Ja, valen är många och begränsningar få. Välkommen att inspireras till fönster, dörrar, uterum och glaspartier hos VPP System.

UTERUMSGUIDEN

Att bygga ett uterum från golv till tak är en spännande process som ger dig möjlighet att skapa ett extra rum där du kan njuta av naturen och ljuset året runt. Här är några tips och materialval för att bygga ett uterum.

KULÖR-Guiden

Kul, cool eller stilren kulör? Här får du tips och råd för hållbara lackeringar och hur du ska tänka kring val av kulör, glansvärde och struktur på dina glaspartier, fönster, dörrar och uterum. Vi har träffat a-lackering i Sävsjö, Skandinaviens största pulverlackerare av aluminiumprofiler.

VILLAGUIDE: Husstilar med stora glas

Många förknippar stora fönster och glasfasader med moderna och exklusiva villor. Faktum är att aluminium är ett flexibelt, lätt och formbart material som gör att dess design och formspråk kan skräddarsys och anpassas efter olika hem. Här bjuder vi på inspiration kring olika typer av arkitektur och husstilar där man valt glaspartier i aluminium.

En småländsk idyll

Intill Helgasjön utanför Växjö hittar man familjen Perssons villa. Ett elegant projekt som visar att varsam och genomtänkt renovering kan ge unika resultat. Läs mer om hur en traditionell villa förvandlades till en lyxig sjövilla där gränsen mellan ute och inne helt suddas ut genom stora glaspartier.

RUM för fest

I denna artikelserie RUM för fest tar vi upp olika aspektrar hur vi får rummen att bli festens mittpunkt. Hur skapar du en magisk middagsbjudning eller kräftskiva för vännerna i uterummet till hur du binder samman ute och inne under sommarens grillfest med släkten. Följ med och inspireras av hur du skapar en festligare stämning med känslan av skandinaviskt ljus och glasklar livskvalité.

Med sjön som granne

Huset, som ligger inbäddat i skog och grönska, har en diskret entré som inte direkt avslöjar vad du kommer möta på insidan. Med en genomtänkt planlösning, stora glaspartier och sjön i blickfånget har familjen Carlström skapat en villaidyll, mitt i skogen.

Upplev skogen på nära håll

På Trakt Forest Hotel i Småland, med sina fem skogssviter signerade självaste Gert Wingårdh får man uppleva skogen på nära håll. Här behöver man inte en TV eller Wifi. Här räcker det med att titta på skogens skådespel eller låta blicken vandra in i den sprakande braskaminen. Läs mer om detta och våra glaspartier som släpper in naturen.

Hem som håller länge

Känslan av att komma hem slår det mesta. Därför är det viktigt att ditt hem är hållbart ur flera perspektiv. Glas och aluminium är två material som i kombination sätter personlig prägel på ditt hem men det är inte bara materialen som formar ett långsiktigt boende. Det handlar om ditt välmående, dina vanor och förbrukningen som sker innanför väggarna. Läs mer om hur du formar ett hem som håller länge.

Uterum - en vinst för hälsan

Ett inglasat uterum är en oas av frisk luft och naturligt ljus som kan vara en källa till hälsa och välbefinnande. Det är en plats där man kan koppla av och njuta av naturen samtidigt som man skyddas mot väder och vind.

Trender i hemmet 2024

Susanna Björklund är designer och trendanalytiker, här ger hon oss ett djupdyk i rådande och kommande trender och hur hon ser på våra hems framtid. Vad är en digital detox och hur spelar färg och form in i våra liv? Till sist, har den Skandinaviska minimalistiska eran sett sina glansdagar?

Dags att bygga nytt?

Har du precis köpt den där efterlängtade tomten? Det är nu alla roliga men också svåra val ska göras. Vi har skapat en enkel GUIDE som hjälper dig på vägen när du ska börja planera ditt nya hem. Allt från tips på husets placering på tomten till rummens ljusintag och utformning. Ska du välja skjutpartier eller vikpartier? Vi reder ut frågorna och ger dig tips under din husresa.

ÅF-LOGIN