ÅF-LOGIN


Med den småländska skogen i ryggen och sjön som breder ut sig framför de stora glaspartierna

Huset, som ligger inbäddat i skog och grönska, har en diskret entré som inte direkt avslöjar vad du kommer möta på insidan. Med en genomtänkt planlösning, stora glaspartier och sjön i blickfånget har familjen Carlström/Andersson skapat en villaidyll, mitt i skogen.

Vi är otroligt nöjda med resultatet och den service vi fått hela vägen, från start till inflyttning. Här trivs vi jättebra.

Arkitektritad villadröm blev verklighet

För Olivia Carlström och Joakim Andersson från Vetlanda gick flyttlasset veckan innan jul 2022. Detta efter att de gjort sin husresa, som landade i en arkitektritad enplansvilla. Här bor de idag tillsammans med sina två barn Hedda 2 år och Collin 4 månader. Förutom att du möts av en välkomnande sjö-vy när du kliver över tröskeln, har huset en genomtänkt arkitektur, där en social yta med kök och vardagsrum vävs samman, samtidigt som man ser en tydlig inramning av rummen. Med en eldstad och en nivåskillnad har man separerat matplats från vardagsrum, detta skapar dynamik av rummet och något utöver det vanliga. Övergången mellan rummen har också förstärkts genom att parkettgolvet övergår till Micro cement i nedre etagen.

 

Att vi ville ha en nivåskillnad mellan kök och vardagsrum var en av de första sakerna vi bestämde oss för när vi ritade huset, och det känns som vi fick till det precis som vi ville.

Svarta aluminiumprofiler möter varma kulörer

Huset på 190 kvm, som de själva format visionen runt och som Fransson och Nordh gjorde verklighet av, har noga genomtänkta detaljer. Köket i massiv ek skapar harmoni med trägolv, de valda varma kulörerna och de svarta aluminiumprofilerna på glaspartierna.


Stora fönster och glaspartier förstärker utekänslan

Att valet föll på fönster, dörrar och glaspartier i aluminium kändes självklart.

Det var givet att vi skulle ha aluminiumprodukter till huset. Vi hade bra koll på VPP System och deras Schüco produkter, så det föll sig naturligt att det var det vi skulle ha till huset. Vi fick även en rundvisning hos VPP med insyn i den lokala tillverkningen, där jag också kollade på skjutpartiet som vi har ut till terrassen.

Sjön får komma nära inpå

Baksidan, som mestadels består av glas och aluminium, tillåter inte bara de sociala ytorna att njuta av den fantastiska vyn. Även ett större sovrum vetter mot grönskan och sjön och låter naturens skiftningar komma nära inpå genom de stora glaspartierna.

I husets mer privata del, som du hittar längs en avskild korridor, finns ett allrum och tre sovrum. Det skapas en rymd i rummen genom dess djupa fönstersmygar och stora ljusinsläpp. Utanför fönstren växer samtidigt en trädgård fram. Det jobbas med mur och stenläggning och till hösten kommer även gräsmattan på plats.

”Nu har vi full fokus på trädgården och ser fram emot att snart kunna njuta av huset även på utsidan”, avslutar Olivia. 

 

 

FAKTA VILLA CARLSTRÖM

Ort: Vetlanda

Husleverantör: Fransson & Nordh

Produkter från VPP System: Fönster/Dörrar/Skjutparti/Glasfasad

Produktspecifikation: Schüco ASE60Schüco FWS50HI, Schüco AWS/ADS75SI, Schüco AWS75BS.HI. 

ÅF-LOGIN