Få ut mer av den svenska sommaren med ett inglasat uterum!

Inglasat uterum, oas, glasveranda – kalla det vad du vill. Tanken är att du ska kunna tänja på de få månader vi nordbor har chansen att leva livet utomhus. Så bjud in ljuset och vännerna! Njut av sillen och kräftorna! Ta vara på vår- och sensommarkvällarna, oavsett hur solen hettar, regnet piskar eller snålblåsten viner där utanför.

Våra produkter för inglasat uterum

För att du ska slippa jobba i onödan är de stabila aluminiumstommarna för inglasade uterum och glaspartier underhållsfria och alla partier måttanpassade utan extra kostnad. Och alltid utrustade med kullagrade hjul, härdat glas i dörrpartier och snäpphandtag som standard. Våra glaspartier och tillbehör håller alltid högsta kvalitet.

För familjen Johansson var isolerat ett självklart val

 

Med siktet inställt på ett uterum som de kan använda från tidig vår till långt in på hösten var ett isolerat uterum det självklara valet för familjen Johansson. Likaså möjligheten till måttanpassade partier och snabb leveranstid.

Klicka här nedan för att läsa mer om och se bilder från deras uterum. 

 

 

Läs om Johanssons måttanpassade uterum

Stomsatser

VPP Limträstommar består av svenskt limträ, i hållfasthetsklass, som är enligt gällande normer för Sverige. Förutom att limträ är vackert att se på är det också starkare än vanligt virke med samma dimension. Dessutom vrider sig ej limträ som vanligt virke kan göra. Bearbetning av limträ utförs enkelt med vanliga verktyg. Om man bearbetar limträbalken måste det alltid göras utifrån VPP:s rekommendationer . Sammanfogningen mellan stommens olika delar sker med byggbeslag, skruv och spik. Våra stomsatser, stolpar och balkar levereras med viss överlängd för exakt tillkapning på platsen. I de flesta fall är det specialmått som gäller. Här beräknar och dimensionerar VPP stomsatsen efter de mått vi får från er. Vill man bygga stommen helt efter egna önskemål levererar vi givetvis limträ i lösvirke.

VPP Limträstomme pulpettak


VPP Pulpet 4


VPP Pulpet 4, brutet hörn (x1)


VPP Pulpet 4, brutet hörn (x2)


VPP Pulpet 5


VPP Pulpet 5, brutet hörn (x1)


VPP Pulpet 4, brutet hörn (x2)VPP Limträstomme sadeltak

VPP Sadeltak 1

VPP Sadeltak 2

VPP Sadeltak 3VPP Kanalplasttak

Släpp in ljuset med VPP Kanalplasttak där du får en elegant och ljus takkonstruktion, och där du heller inte förlorat ljusinsläppet till vardagsrum/kök vid t ex uterumsbyggnation. Du får samtidigt ett luftigt och ljust uterum där skivorna är försedda med ett speciellt UV-filter som hindrar solens strålar att bryta ner skivorna. Detta gör att vi lämnar 10 års garanti på våra skivor.VPP Kanalplasttak tillverkas i polykarbonat, som är ett överlägset starkt och slagtåligt material med lång livslängd. Skivorna är också mycket lättbearbetade, och med en fintandad såg kan du enkelt kapa dem både på längden och bredden, utan att splittring uppstår.

VPP Kanalplasttak levereras som komplett sats där skivor, aluminiumprofiler och beslag som skruv m.m. ingår. Ev. anslutningsplåt mot befintlig husfasad ingår ej, då denna oftast är unik bygganpassning på, och bör då lösas med hjälp av lokal plåtslagare.

VPP Kanalplasttak kan erbjuda dig fyra tjocklekar beroende på användningsområde.

10 mm tak är avsett för enklare utrum och carportar och finns i glasklar samt opalvit.

16 mm tak är valet för inglasade uterum där man önskar komfortvärme under större delen av året. Takskivorna finns i glasklar, opalvit samt rökfärgad.

32 mm och 40 mm tak används med fördel till vinterträdgårdar eller det mer ombonade uterummet. 32 mm finns i opalvit samt rökfärgad medan 40 mm endast finns i opalvit.

Letar du efter fönster & glaspartier?

Välisolerade skjutdörrar, vikpartier och skjutfönster för bruk i vinterträdgårdar eller i husets yttervägg som passage till terrass eller trädgård. Levereras ihopsatta utan glas monterade för smidigt handhavande.

Vid montaget lyfts partierna på plats och glasas efteråt. Vid extra stora format
på partierna tillverkas de med lyft-skjut beslagning för problemfri manövrering
oavsett bågvikt.

Notera att vikpartierna kan tillverkas antingen in- eller utåtgående för största flexibilitet

Läs mer

Kontakta oss gärna med dina frågor om altaninglasning eller vinterträdgård.

Ring vår växel på 0383-170 10
eller kontakta någon av våra medarbetare

Hitta din närmsta återförsäljare