ÅF-LOGIN

Uterum

Få ut mer av den svenska sommaren med inglasat uterum eller fristående altan.

Inglasat uterum eller fristående altan, oas, glasveranda – kalla det vad du vill. Tanken är att du ska kunna tänja på de få månader vi nordbor har chansen att leva livet utomhus. Så bjud in ljuset och vännerna! Njut av sillen och kräftorna! Ta vara på vår- och sensommarkvällarna, oavsett hur solen hettar, regnet piskar eller snålblåsten viner där utanför.

Våra produkter för inglasat uterum i aluminium

Bygg ditt uterum fristående eller mot fasaden, beroende på vad uterummet ska ha för användningsområde. För att du ska slippa jobba i onödan är de stabila aluminiumpartierna för inglasade uterum och glaspartier underhållsfria och alla partier måttanpassade utan extra kostnad. Och alltid utrustade med kullagrade hjul, härdat glas i dörrpartier och snäpphandtag som standard. Våra uterum i aluminium och glaspartier samt tillbehör håller alltid högsta kvalitet.

För familjen Johansson var isolerat ett självklart val

Med siktet inställt på ett uterum som de kan använda från tidig vår fram till vinter var ett isolerat, vinterbonat uterum det självklara valet för familjen Johansson. Likaså möjligheten till måttanpassade partier och snabb leveranstid. Att välja VPP som tillverkare var ett självklart val enligt Magnus.

Klicka här nedan för att läsa mer om och se bilder från deras uterum. 

VPP Kompletta rum med limträstomme

VPPs färdigkapade limträstommar är ett bra val när du ska bygga uterum. Förutom att limträ är vackert att se på är det också starkare än vanligt virke med samma dimension. Dessutom vrider sig ej limträ som vanligt virke kan göra. Sammanfogningen mellan stommens olika delar sker med skruv, vilket innebär att skruvdragare och vattenpass är de enda verktyg man behöver använda vid montering.

Våra limträstommar kan beställas i valfria mått antingen med pulpettak eller sadeltak.

Vidare kan hörnen väljas raka eller brutna beroende på vilken modell som önskas. Då måtten är flexibla kan stommarna anpassas till de flesta typer av hus. 

Tillval:

  • Tät panelvägg
  • Träbröstning
  • Led belysning invändigt
  • Takavvattning
  • Grundmålat

VPP Pulpet 4

VPP Pulpet 4, brutet hörn (x1)

VPP Pulpet 4, brutet hörn (x2)

VPP Pulpet 5

VPP Pulpet 5, brutet hörn (x1)

VPP Pulpet 4, brutet hörn (x2)

VPP Sadeltak 1

VPP Sadeltak 2

VPP Sadeltak 3

VPP Kanalplasttak

Släpp in ljuset med VPP Kanalplasttak där du får en elegant och ljus takkonstruktion, och där du heller inte förlorat ljusinsläppet till vardagsrum/kök vid t ex uterumsbyggnation. Du får samtidigt ett luftigt och ljust uterum där skivorna är försedda med ett speciellt UV-filter som hindrar solens strålar att bryta ner skivorna. Detta gör att vi lämnar 10 års garanti på våra skivor.

VPP Kanalplasttak tillverkas i polykarbonat, som är ett överlägset starkt och slagtåligt material med lång livslängd. Skivorna är också mycket lättbearbetade, och med en fintandad såg kan du enkelt kapa dem både på längden och bredden, utan att splittring uppstår.

VPP Kanalplasttak levereras som komplett sats där skivor, aluminiumprofiler och beslag som skruv m.m. ingår. Ev. anslutningsplåt mot befintlig husfasad ingår ej, då denna oftast är unik bygganpassning på, och bör då lösas med hjälp av lokal plåtslagare.

VPP Kanalplasttak kan erbjuda dig fyra tjocklekar beroende på användningsområde.

10 mm tak är avsett för enklare utrum och carportar och finns i glasklar samt opalvit.

16 mm tak är valet för inglasade uterum där man önskar komfortvärme under större delen av året. Takskivorna finns i glasklar, opalvit samt rökfärgad.

32 mm och 40 mm tak används med fördel till vinterträdgårdar eller det mer ombonade uterummet. 32 mm finns i opalvit samt rökfärgad medan 40 mm endast finns i opalvit.

ÅF-LOGIN