ÅF-LOGIN

Måttanpassat och isolerat uterum

”En trevlig samlingsplats för hela familjen”

Familjen Johanssons isolerade uterum i Vetlanda har en fascinerande placering i deras trädgård och ger dem möjlighet att njuta av livet utomhus längre varje år.

Genom att följa huskroppens form är det som en naturlig förlängning av huset och ger en närhet till deras trädgårds alla verk. En naturlig del av huset helt enkelt.

Men bakgrunden till uterummets placering var en svår nöt att knäcka.

– Vi har funderat på det här med att bygga uterum i några år nu, men vi kunde inte landa i vart vi skulle ha det. Vi pratade lite med vänner och bekanta och fick genom det tips på att göra en förlängning av det vi har nu, säger Magnus Johansson, och fortsätter:

– När vi började titta på det så blev det självklart att det är den bästa placeringen.

Ett självklart val

Med placeringen bestämd påbörjades stombygget. Att de sedan valde VPP System som uterumsleverantör var främst av två anledningar – att partier kan göras måttanpassat och en snabb leveranstid.

– Från det att de hade varit här och måttat stommen gick det väl knappt tre-fyra veckor till att de monterat uterummet, säger Magnus.

Själva uterummet, som då är VPP Design Isoler, var tidigt ett självklart val för familjen. De hade siktet inställt på förlängd sommartid.

– Redan från då vi hade bestämt oss för att bygga uterum visste vi att vi ville ha något som vi kan använda från tidigt på våren till långt in på hösten, säger Magnus.

Annat som avgjorde var att ha en lounge som ger känslan av att vara utomhus oavsett väderförhållanden.

– Det är en trevlig samlingsplats för hela familjen där vi kan koppla av om kvällarna även om det är dåligt väder ute, säger Magnus.

ÅF-LOGIN