Nyheter

Nyheter

 

03 juli 2020

Den nya generation skjutdörrar

Nu lanserar vi Schüco ASE 60 och Schüco ASE 80 - en ny generation av skjutdörrar

 

Nya förväntningar ställer krav på nya innovativa tekniska och kreativa lösningar. För att kunna erbjuda bästa möjliga komfort, design och funktion har Schüco utvecklat den nya generationen skjutdörrar med bättre isoleringsförmåga, utökat antal typer och öppningsvarianter med 1-, 2- och 3-spårskarm som baserar på multifunktionsprofiler samt ett modulärt beslagssystem vilket även kan användas för lyftskjutdörrar.

Dessutom kan de nya systemen byggas i större storlekar med ännu smalare synliga profiler.

Vill du veta mer? Gå in på våra produktsidor Schüco ASE 60 och Schüco ASE 80 för att få mer information!

 

29 juni 2020

Semestertider

Semesterstängt på VPP System under veckorna 29-31

Under veckorna 29-31 har VPP Systems produktion och kontor semesterstängt.

Vi önskar er alla en fantastisk sommar!

 

15 januari 2020

Öppet hus hos Uterum Öst i Linköping

Vår återförsäljare Uterum Öst i Linköping har öppet hus helgen 24-26 januari där du bland annat kan se se våra uterum och få hjälp att planera ditt uterumsprojekt.

 

Vill du veta mer? Klicka här för att läsa hela annonsen.

 

26 april 2019

Ny produktkatalog

Bläddra i vår nya produktkatalog och inspireras till att förverkliga dina ljusa idéer.

 

Klicka på bilden nedan eller här för att bläddra i VPP produktkatalog 2019 som pdf.

Ny produktkatalog

 

29 mars 2019

Ateljébostad vinner Kasper Salin-priset

Den lilla ateljébostaden vann över de stora byggnaderna

 

På Gotland i den lilla orten Hamra bor Birgitta och Staffan Burling i sin kombinerade ateljébostad och bostad. I stor konkurrens med byggnader som Nya Nationalmuseum, 79&Park och Malmö Saluhall knep bostaden hem Kasper Salin-priset som delas ut varje år till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet.

Vi känner oss extra stolta som fick vara med att leverera skjut- och fasadpartier till en så speciell byggnad.

Juryns motivering:
En liten byggnad med säregen gestalt svarar med stor inlevelse på beställarens specifika önskningar. Resultatet är ett sinnrikt hus som genom stor variation av användningsmöjligheter, såväl privata som mer offentliga, är betydligt större än sina kvadratmeter. Som en experimentlåda innehåller huset oväntade lösningar och upplevelser, framdrivna ur en utforskande process. Ett sällsynt engagerat samarbete mellan arkitekt, byggherre och byggare har resulterat i en, från detalj till helhet, skickligt genomförd byggnad fylld av arkitektoniska kvaliteter.

 

 

Ansvarig arkitekt: Anna Chavepayre, Collectif encore
Övriga: Allan Wahlby, byggnadsentreprenör
Beställare: Birgitta och Staffan Burling
Foto: Michel Bonvin

 

Läs gärna mer på Sveriges Arkitekters webbplats.

 

14 februari 2019

Ett "jag älskar dig" med lång livslängd

Såhär på Alla hjärtans dag och med våren på ingång passar vi på att tipsa om en kärleksfull present, till dig själv eller någon du håller kär.

Våra uterum, fasadpartier och glaspartier är presenten som är personlig, uppskattad, användningsbar och ett "jag älskar dig" med lång livslängd.

Klicka här för inspiration: Uterum - Sommarträdgård - Vinterträdgård

 

30 november 2018

Isolerat uterum självklart val för familjen Johansson

"Vi ville ha något som vi kan använda från tidigt på våren till långt in på hösten".

 

Med ett uterum kan du njuta av våren redan från dag ett - oavsett när den anländer. Det är en upplevelse som familjen Johansson i Vetlanda säkrat med sitt nybyggda, isolerade uterum. 

Klicka här för att se fler bilder och läsa vidare om familjen Johanssons isolerade uterum. 

 

 

31 oktober 2018

"Bättre än vad vi hade kunnat tänka oss"

För oss är alla projekt unika. Oavsett vem kunden är har de alla en unik berättelse till varför de valt att bygga uterum.

 

Ett exempel på detta är familjen Hellsten i Bäckseda strax utanför Vetlanda. Deras resa från idé till verklighet bjöd dem på insikter som att ingenting är omöjligt och något kan bli bättre än vad man tänkt sig. 
Ta del av deras berättelse, med bland annat tankegångarna kring att frångå originalidéen om isolerat uterum, och se bilder från deras vinterträdgård här

 

 

06 juli 2018

Öppettider i sommar

Semesterstängt under veckorna 29-31.

VPP System håller semesterstängt under veckorna 29-31.

Vi önskar er alla en trevlig sommar!

 

21 oktober 2017

Öppet hus på lördag

Drömmer du också om att kunna leva livet utomhus lite längre varje år? Ta med dig den drömmen, och ritning på din bostads-lösning till oss nu på lördag!

Vi håller då öppet hus, klockan 10-14, i våra lokaler på Tomasbacken 2. Vi bjuder på rådgivning och visning av olika lösningar för uterum och altaninglasning samt fika.

 

30 november 2016

Nya standardkulörer

För att underlätta för er som kunder har vi valt att successivt ersätta vår standardkulör NCSS 0502-Y till samma som Schücos Ral 9010.


Om ni vill använda den gamla standardfärgen måste ni lägga med en notering om det i er beställning. Färgen kommer bekräftas på era offerter och ordererkännande.

Vi byter även vår naturanodisering till en naturlack som liknar naturanodisering vid standard. Det kommer fortfarande gå att beställa den tidigare naturanodiseringen men ni får då räkna med en något längre leveranstid och ett pristillägg.

Hitta din närmsta återförsäljare